fredag 27 november 2009

Björnbrum: Rasister på Volvo? Ut från Wikipedia!

Björnbrum: Rasister på Volvo? Ut från Wikipedia!

Rasister på Volvo-IT

En liten blänkare bara

Undra vad det är för typer som kommer att ta över IT-driften.
Enligt en artikel på IDG så har någon på Volvo-IT postat rasistiska inlägg på Wikipedia.

IDG

Några andra sidor som tar upp samma sak.
The Register
Readwriteweb Enterprise

Jans helt vanliga blogg: Självförvållat

p.s.

En liten redigering.
Inläggen postades från Volvo-IT's ip adress (i Sverige), dock verkar det som det är en medarbetare i Indien som har postat inläggen.
Volo-IT skall nu vidta diciplinära åtgärder.

IDG

onsdag 25 november 2009

Svettigt för SLK-IT.

Så kom då beskedet - beslutat på i all hast(?) sammankallat styrgruppsmöte i går - nu på onsdagsmorgonen: Kungsholmens planerade inträde i GS-IT senareläggs! Då väntar man bara på att få ta del av en reviderad tidsplan. Kan det möjligen bli så att Rinkeby-Kista sdf blir den första stadsdel som får ta del av det nya eller blir det även där en försening? Man börjar onekligen undra om SLK-IT och Volvo-IT har ordentligt på fötterna?

I dagens DN i en liten blänkare av Ulrika By klargör Utbildningsförvaltningens ekonomichef Johanna Engman att Stadens skolor skall få kompensation för de extra utgifter som åsamkas dem genom GS-IT. Det nämns en summa på 78 miljoner. Vem blir överraskad?

måndag 23 november 2009

Aktuellt läge

Då den befintliga IT-personalen sakta men säkert kommer att bli utan arbetsuppgifter i takt med att projektet GS-IT (Gemensam Service-IT) fortskrider är det viktigt att berörda får en möjlighet att ventilera sina frågor och funderingar kring detta på något sätt. Staden har inte alls reflekterat över detta behov!

De erfarenheter som löpande blir tillgängliga kommer därför att presenteras här. Förhoppningsvis kan representanter för bostadsbolagen, stadsdelarna Kungsholmen och Rinkeby-Kista samt de skolor som är först i planeringen berätta vad som händer.....