måndag 23 november 2009

Aktuellt läge

Då den befintliga IT-personalen sakta men säkert kommer att bli utan arbetsuppgifter i takt med att projektet GS-IT (Gemensam Service-IT) fortskrider är det viktigt att berörda får en möjlighet att ventilera sina frågor och funderingar kring detta på något sätt. Staden har inte alls reflekterat över detta behov!

De erfarenheter som löpande blir tillgängliga kommer därför att presenteras här. Förhoppningsvis kan representanter för bostadsbolagen, stadsdelarna Kungsholmen och Rinkeby-Kista samt de skolor som är först i planeringen berätta vad som händer.....

7 kommentarer:

 1. Intressant med blogg! Då kan de som vill skriva vad de tycker. Många är rädda för vad SLK, chefen och Holm tycker, så de skriver nog inget alls.. Vi får se?

  SvaraRadera
 2. Rädda? För vad? Nej, nu är det dags att snacka klarspråk! Enl ett någorlunda trovärdigt rykte ser hela "projektet" ut att åsamkas sitt första riktiga bakslag.. Det kan komma att bli en försening vad gäller Kungsholmens planerade inträde 1-4/12..

  SvaraRadera
 3. Ja - SLK och Volvo känns som ett skenande X2000 som än så länge klamrar sig fast vid det ursprungliga spåret trots att farten bara ökar och ökar. Givetvis kan det bara sluta på ett sätt!
  Skolorna (läs rektorer, lärare och tekniker) sliter sitt hår i förtvivlan över den brist på insikt och överblick som SLK visar för deras behov.
  En ledning som tror att allt löses med en helpdesk och nya datorer har ingen aning om hur verksamheten ser ut i verkligheten.
  Jag gissar att driften är tillbaka i ett fattigare Stockholm stads regi inom en tioårsperiod. Tyvärr har då de som ställt till detta redan seglat vidare mot nya katastrofscenarier....

  SvaraRadera
 4. Bra Ove att Du dragit igång denna blogg! Jag har - i min fn perifera roll - kunnat observera att detta med övergången till GS-IT inte startat helt problemfritt. Vad jag förstår har ju även Familjebostäder haft vissa uppstartsproblem även om de möjligtvis nu är på väg att lösas.... Det vore kul att också få lite information från de skolor i Västerort som enligt uppgift (tidsplanen!) skall vara på väg in? Finns det någon "där ute" som vet något om detta? /Draken

  SvaraRadera
 5. Trött IT-Tekniker24 november 2009 15:50

  Dirren på Kungsholmen har meddelat att utrullning av volvo-datorer är uppskjuten till vecka 51, så Rinkeby hinner nog före.

  SvaraRadera
 6. Nu är det torsdag eftermiddag och det senaste i ryktesväg m a a den förändrade tidsplanen har inte nått inblandade användare. Dock synes vissa mer centralt placerade personer veta mer än de av någon anledning vill förmedla till aktuell personal. Så med den reservationen att missförstånd kan ha uppstått genom de olika typer av förklaringsorsaker som tydligen tycks prägla den aktuella situationen kan man misstänka att det handlar om mer avgörande brister än bara att man inte lyckats få till stånd en inloggningslösning för de privata utförarnas personal.
  Min bestämda uppfattning är dock att den senarelagda tidsplanen i projektet - som nu synes uppenbar - till största delen har sin grund i att SLK-IT:s aktörer synes vara mindre kompetenta! Det ligger förvisso nära till hands att anklaga Volvo-IT för förseningen men hur skall de kunna klara ut vad som gäller om de undanhållits den grundläggande och helt avgörande informationen? Det ser onekligen lite mörkt ut för tillfället.

  SvaraRadera
 7. Med facit i hand så blev det ju faktiskt väldigt lyckat. Åtminstone vad gäller Volvo-IT's del av GSIT-kakan. VIT har klarat av att hålla en SLA(sprängd vid ett fåtal tillfällen) som är långt mycket högre än branschstandard.

  SvaraRadera