torsdag 8 mars 2012

Rykten sätter extra fart på Face-Bookandet?


Nu tycks det vara saker på gång i Staden enligt alltmer ihärdiga rykten – ännu obekräftade - från en stadsdel i Västerort! Det handlar inte om någon IT-relaterad information denna gång men det kan säkert vara intressant för många att det nu till synes börjar röra på sig kring stadsdelsdirektörerna med de uppenbara möjligheter/risker för att omfattande omplaceringar kommer att ske enligt tidigare känt mönster vad gäller denna typ av betydelsefulla befattningar.

Hässelby-Vällingbys förvaltningschef Leif Spjuth kliver alltså tydligen av från sin befattning vare sig anledningen nu är att han kroknat på att bli hackkyckling m a a detta runt följderna med Koppargården och Carema Care eller att han helt enkelt av Stadens ledande ”nomenklatura” beordrats stiga åt sidan av skäl som möjligen skulle kunna hänföras till svårigheter att ”hålla budget” i en av de stadsdelar som blöder redigt m a a alltför erbarmligt otillräckliga anslag/förutsättningar i ett av våra mer belastade ytterstadsområden? Besked kring hur det blir med detta lär komma endera dagen? Varför inte redan i dag på den Internationella Kvinnodagen?

Jag misstänker därför att det redan nu rätt omfattande Face-Bookandet i Staden genom detta kommer att nå nya höjder i dagar av ovisshet inte bara för förvaltningscheferna utan även för de som kan hänföras till ”närmast sörjande” i den rådande situationen, alltså inte minst för de ”underchefer” som svårligen kan bedöma hur framtiden i olika scenarier skall kunna komma att utvecklats organisatoriskt samt personligt och karriärmässigt? Kolla här så ser ni hur alternativen kan tänkas se ut när det handlar om vilka ”högsta höns” som kan komma att bli aktuella vid stadsdelen (eller förvaltningen...) om det kommer att handla om mer omfattande omflyttningar. Det lär väl endast i synnerligen begränsad omfattning kunna bli aktuellt med några nyrekryteringar kring dessa befattningar i det skede som råder? ”Röra om i grytan” finns det ju dock alltid behov av....?

Som aktivt arbetssökande och som tidigare IT-anställd i Staden - helt utan egna FB-erfarenheter - med allt färre A-kassedagar att tillgå slår det mig plötsligt att FB-missbruket – inte minst i Staden – skulle kunna ge utrymme för nya arbetsuppgifter av intressant karaktär. Behandlingsinsatser för denna nya typ av missbruk torde förvisso komma att behövas, så nu måste jag omedelbart ta upp med min handläggare på AF om de eventuellt skulle kunna bidra med t ex någon typ av ”starta-egetbidrag”? Stadsdirektören Irene Svenonius – nyligen tillbaka i arbete - lär antagligen vara intresserad om hon nu har blivit införstådd med problemet? Och anlitande av externa konsulter i vilket ärende det vara månde synes ju vanligt förekommande och uttalat understött av Stadens högre tjänstemän.

2012-03-21 Senaste nytt:

I dag bekräftas det som anställda inom Staden vetat sedan en tid (om inte på annat sätt så genom FB-andet.... ) nämligen att Leif Spjut (stadsdelsdirektör) och Annica Dominius (äldrechef) vid Hässelby-Vällingby sdf slutar och anledningen kan man ju spekulera över? Vad de skall göra framdeles framgår vare sig i DN:s Stockholmsdel(papperstidningen) eller i Tidningen Visions artikel. Ulla Thorslund vid Farsta sdf skall ersätta Leif Spjuth! Ryktena går förvisso men jag sitter inte riktigt i det läget att jag kan våga mig på att förmedla dem ännu. Det jag dock tvärsäkert nu kan förutsäga är att detta bara är början på rätt omfattande omflyttningar av stadsdelschefer i olika befattningar! Det är klart att man inte vill komma till en ny arbetsplats utan att ha sina handgångna ”underhuggare” med sig som stöd....!

3 kommentarer:

  1. Vad händer då med Leffe Spjuth? Det är väl inte så troligt att (M)-gänget i Stadshuset skulle sluta honom till sina bröst och frågan är väl om han ens längre skulle vara intresserad av att bli något slags hantlangare åt dem? Han är född 1950, så pensioneringen ligger säkert nära i tiden, i alla fall så fort avgångsvederlaget landat på hans lönekonto!!!! Vem tar då över i Hässelby-Vällingby? Säkert någon som (M) har stort förtroende för .... och som gjort stordåd (sparat!!!) på sin nuvarande arbetsplats? Vad vet jag som inte jobbar i Stockholms Stad? Någon som vet mer? Det är klart att man är nyfiken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju redan klart att Ulla Thorslund börjar i H-V

      Radera
    2. Och vem får då ta över den välskötta(?) stadsdelen Farsta? Och vem tar över om det bli vakans någon annanstans genom detta.. Det kan ju bli riktigt intressant om en pensionsmässig Månsson på Ö-malm också kliver av... Kanske t o m läge för att flytta upp någon verksamhetschef som visat framfötterna?

      Radera