tisdag 7 juni 2011

Fattigdomen ökar i Staden...

Det har varit mycket diskussion och debatt i media kring detta med barnfattigdom den senaste tiden. Rädda Barnen är oroliga. I dag redovisar DN den senaste statistiken kring hur försörjningstödet ser ut i Staden. Skrämmande läsning och det som man anat visar sig stämma, nämligen att det är i våra ytterområden de flesta vuxna med försörjningstöd har sin hemvist. Detta torde också klart visa att det är här barnfattigdomen är som mest skriande! De flesta stadsdelar går back vad gäller hur mycket medel man avsatt i budget för 2011, det enda undantaget är Farsta sdf som med sina 894 försörjningsstödsärenden ser ut att klara att hålla sig inom budgetramarna, det är de ensamma om. Kungsholmens sdf med 215 ärenden befarar ett överskridande med 3,4 miljoner, Östemalms sdf med 192 ärenden kan komma att få en budgetbrist med 2,7 miljoner och Hässelby-Vällingby sdf med 1063 ärenden ser ut att överskrida budget med 22,5 miljoner. Så här fortsätter det och detta handlar ändå bara om hur prognosen ser ut för 2011..... Det dröjer innan vi vet hur det verkligen blev. Läs och begrunda hur Sten Nordin formulerar hur budgetarbetet bedrivs!
Jag börjar misstänka att (M)-gänget börjar tappa greppet när konsekvenserna av skattesänkningarna allmer tydligt nu visar hur välfärden försämras. Inga nya jobb finns till ökande ungdomsgrupper och man måste befara att fientligheten mot samhället kommer att öka när våra beslutande politiker sticker huvudet i sanden och låtsas som att de har kontroll över situationen.

Vi kan titta på vad som händer i USA och bli mycket oroliga! I dagens pappers-DN (det kanske också publiceras på dn.se framöver?) finns en debattartikel av New York Times-journalisten Nicholas Kristof som läsare som behärskar engelska kan ta del av direkt från källan här! Artikeln beskriver på ett tydligt sätt vad som händer när man överlåter åt högern att leda ett land (en stad) och där man satsar allt på att gynna ”vinnartyperna”/de redan väl tillgodosedda och samtidigt offrar de övriga...... Det finns skäl att oroas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar