Det har kommit till min kännedom att de bolag, skolor och stadsdelar som inte enligt ursprunglig tidsplan har kunnat transiteras till GS-IT utsätts för vissa bekymmer. Det handlar främst om att inventeringar m a a självklara användarkontoförändringar måste göras om. Det är ju nämligen så att när man skickat in uppgifter på aktuella användare som efterfrågades vid ett bestämt datum för att allt skulle vara med vid själva överföringen, så slutade man att lägga in nya användarkonton i avvaktan att GS-IT skulle vara igång med ny nätverksbehörighetsadministration. Det handlar ju då dessutom om FÖRETAGSKORT för den stadsanställda personalen och vad det nu handlar om för upplägg för de anställda vid de privat drivna entreprenaderna.
Läget nu är alltså att lokala behörighetsregistrerare genom den plötsliga förseningen tvingas börja lägga upp (och ta bort/ändra) de konton som buffrats upp sedan ett antal veckor. Det kan väl inte handla om särskilt många - kan säkert en del invända - men från den trovärdiga källa jag har handlar det om förhållandevis stora kvantiteter, bl a genom att det vid privata äldreboenden/kundvalsverksamheter inte så sällan rör sig om en stor personalgenomströmning, dels på grund av ett stort antal timanställda men också beroende på själva arbetets förutsättningar.
Det kan dessutom framhållas att detta med behov av kompletterande inventeringar kan komma att behövas - i avvaktan övergången till GS-IT - också vad gäller hårdvara, dock i avsevärt mindre omfattning eftersom det trots allt här ändå handlar om en något mer stabil situation än när det handlar om personalen. Vissa gamla skruttiga datorer kommer naturligtvis säkert att mankera och kräva utbyten.
Den aktuella IT-personalen, varav de flesta har en mycket osäker framtid anställningsmässigt, börjar bli alltmer uppgiven och ytterligare förseningar skulle nog kunna innebära betydande svårigheter för projektet. Anette Holms ”bevingade ord” inför projektstarten var ju:
”Förutsättningarna för att projektet skall lyckas är bl a att berörd personal på förvaltningar/bolag avsätter tid och det engagemang som krävs.”
Vi får väl se hur det blir? Det finns onekligen vissa tecken som talar för att de lokala IT-organisationernas kvarvarande personal börjar krokna så smått? Deras engagemang är inte riktigt vad det en gång var......
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vaffö ä re på detta viset? Hur kan man behandla personal på detta sätt. Jag hajar att dom blir sura och helst vill att allt blir klart någongång..... Jag jobbar själv i Staden och undrar om det finns någon som vet hur tidsplanen kommer att se ut? Det skall väl komma en ny snart? Finns det någon som t ex vet hur det går för skolorna? Finns det någon skola som är klar eller har de också drabbats av förseningarna? Jag hörde någon som surrade om Hanna-systemet(?) och att det inte funkade ihop med Volvo:s upplägg.
SvaraRaderaSka det komma en ny tidsplan? Ska inte rinkeby/kista och k-holmen bara klämmas in i jan/feb? Skolorna som låg i samma våg som stf:erna är väl också försenade?
SvaraRaderaI väntan på en officiellt reviderad tidsplan går ryktesvågorna höga på de aktuella stadsdelarna, bolagen, skolorna och de övriga förvaltningarna. Ett rykte som kommer ifrån Kungsholmens sdf i dag på förmiddagen tycks antyda en försening som innebär att andra stadsdelar får komma in i GS-IT innan Kungsholmens sdf anses ”moget” för detta. En preliminär starttidpunkt synes vara i mitten på februari -10 enligt besked från flera inblandade. Det som slår en är att denna försening väl rimligtvis då måste bero på detta med svårigheterna att få till stånd en fungerande inloggning för alla (nästan hälften av samtliga nätverksanvändare på stadsdelen) de privatanställda inom vården/omsorgen som behöver få tillgång till verksamhetssystemen Paraplyet, ParaSol och Vodok. Vad annat kan vara så speciellt med Kungsholmen?
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaVid IT-chefsmötet 3/12 berättade Stadens IT-direktör enligt personer på plats:
SvaraRadera- att tidsplanen står fast förutom för de två stadsdelarna Kungsholmens och Rinkeby-Kista och de 12 skolorna i Västerort, som skall vara inne i GS-IT först i slutet av januari -10.
- att den ansvarige för GS-IT:s transitionsarbete slutar på SLK-IT och börjar på serviceförvaltningen.
- att bostadsbolagen är så gott som klara och med vissa små modifieringar snart är fullt integrerade i GS-IT.
En företrädare för Svenska Bostäder klargjorde att det gått bra hittills men att det förvisso finns vissa delar som inte riktigt fungerar; bl a så klarar inte Service-Desk riktigt av att svara på alla frågor som kommer upp i detta läge samt att det uppfattas som att förbindelsen till Göteborg är ganska långsam.
Det vore intressant om någon övrig deltagare vid mötet kunde bekräfta eller dementera vad som ovan redovisats alternativt kunde komma med kompletterande väsentlig information......!
Ja, stämmer det att den person som ansvarar för "transition" inte längre är kvar (oavsett orsaken till detta), så kan det väl rimligtvis vara ytterligare en indikation på kommande förseningar... På Stadens intranät hittar jag något ytterligare anmärkningsvärt när det handlar om medlemmar i Delprojekt Transitions referensgrupp:
SvaraRaderaÅke Bengtsson, Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning
Else-Marie Karlsson, Utbildningsförvaltningen
Allan Hansson, Stockholmshem
Mikael B Johansson, St Erik kommunikation AB
Constantinos Amiridis, SLK IT-avdelningen
Lars Olsson, Svenska Bostäder
Det lär väl knappast handla om aktuella uppgifter? Els-Marie Karlsson är numera IT-chef i Tyresö kommun, så jag tror inte hon längre är aktuell för detta uppdrag. Kanske inte så seriöst detta med "transition"? Skärpning!
Ja, så kom då det ömkliga erbjudandet om informationsmöten inför jul där ENSO Sweden vill informera om deras behov av att städsla IT-personal m a a GS-IT-överföringarna.. Jaha, Volvo-IT (och SLK-IT?) börjar inse att man nog trots allt är betjänt av hjälp av personal som vet vad det handlar om. Lite desperat kan tyckas men säkert initierat av att det börjar uppfattas som bekymmersamt att det går/gått så trögt med överföringen på de inledande ställena...
SvaraRaderaDet lär väl knappast heller handla om några jobb/anställningar av långvarig karaktär....?
Lite pinsamt kan man också tycka att de har haft så bråttom att få iväg detta till förvaltningscheferna att de inte hunnit kolla så att informationen/kallelsen innehåller korrekta uppgifter. Knappast särskilt vederhäftigt, alltså! Jag går nog inte!
Upptäckte just på "Stadsdirektörens blogg" (som ingen väl läser...?) att det finns lite övrig info där om detta med "Zipperjobben". Så här skriver hon:
SvaraRadera"I eftermiddag har jag suttit med Eva och Astrid på personalstrategiska. Massor på gång kring sjukfrånvaron. Vi ser tydligt att våra projekt för de långtidsarbetslösa givit effekt. Nu planerar vi särskilda insatser för dem som riskerar att bli långa. Blev uppiggad av information om att en av Volvo IT:s underleverantörer tänker söka personal bland våra medarbetare med IT-kompetens. 50 tjänster nämndes. Kanon!"
PÅ Svenonius låter nästan som att detta är jämförbart med en verksamhetsövergång...... Hmm.
Jag fick just höra att Rinkeby-Kista sdf planeras att "överföras" v. 2 och Kungsholmens sdf v. 4. Det skall bli intressant att se huruvida denna - något reviderade - tidsplan kommer att kunna hållas.......
SvaraRaderaSenaste nytt är att Rinkeby-Kistas inträde försenats och troligen blir av först v. 4.... Än kan mycket hända? Eller motsatsen. I morgon är det julafton.
SvaraRadera