måndag 14 december 2009

Verksamhetsövergång? Knappast!

Den kraftigt försenade tidsplanen för övergången till GS-IT börjar kännas alltmer oroande. Lite i desperation tycks SLK-IT och Volvo-IT pressa fram nya tider för GS-IT-inträdet vad gäller de inledande stadsdelarna; Skarpnäcks sdf - v. 1, Kista-Rinkeby sdf – v.2, Södermalms sdf – v.3 och Kungsholmens sdf – v.4.......

Samtidigt har vi i dagarna informerats att Volvo-IT nu insett att man är i behov av lokal kompetens och att man därför i samråd med SLK-IT har utlyst två ”informationsmöten”, där man utlovar att man skall beskriva behovet av att städsla viss personal som fn är anställd av Staden. Den första träffen är redan på fredag 18/12, så man kan få uppfattningen att behovet av förstärkning av överföringsorganisationen plötsligt (sic!) har blivit akut.....

Det är inte Volvo-IT utan dess underleverantör ENFO Sweden som ”ser ett stort behov av att rekrytera personer från Staden” och man får uppfattningen att det helt enkelt handlar om att man behöver ta reda på VAD SOM VERKLIGEN GÄLLER i den nuvarande situationen ute på bolag, förvaltningar, stadsdelsförvaltningar och skolor.

Detta om något måste väl innebära en kraftig kritik mot SLK-IT:s personal som i sitt ”elfenbenshus” inte tycks ha haft en aning om hur det ser ut ute i verksamheterna! En ren katastrof som gör att man undrar om inte detta innebär att Staden borde bli ersättningsansvarigt visavi Volvo-IT, som ju rimligtvis räknat med att ha erhållit relevant och fullödig information i de aktuella sammanhangen!

2 kommentarer:

  1. Elfenbenshuset(?) synes verkligen stå på ostadig grund och utan lagfart. Detta oroar förvisso och det är tur att de som är direkt berörda, användarna, inte har en aning om vad som sker. På den förvaltning där jag är verksam är det ingen som verkar veta något alls om detta med GS-IT och Volvo-IT. Vi är inte alls inblandade ännu så man får hoppas att det löser sig tills dess.

    SvaraRadera
  2. Det synes inte har inneburit något särdeles upplyftande och entusiasmerande för den IT-personal som släpat sig iväg på den första info-träffen med ENFO Sweden. Var det några, bl a många skoltekniker, som såg framför sig nya karriärmöjligheter så blev de säkerligen redigt besvikna. För vad som kommit till min kännedom från sagesmän på plats, så var det hela ”en patetisk tillställning”, där företrädarna för de aktuella företagen redovisade sina behov av nyrekrytering av personal och hänvisade de som var intresserade att söka på ordinarie sätt, med hänvisning till aktuella webb-sidor. Ett inte så litet aber i sammanhanget var också att Staden tydligen först måste tillfrågas innan en anställning skulle kunna komma i fråga.... Märkligt! Något för fackliga de verksamheterna att följa upp?

    SvaraRadera