måndag 13 december 2010

Stene är inte rädd!

Det oroar mig lite att Stadens starke man Sten Nordin i söndagens ABC klargjorde att han inte är rädd utan bara oroades lite över explosionerna på Drottninggatan. Han borde borde nog oroas mycket och t o m vara rädd för de framtida konsekvenserna av (M):s förda politik, som så tydligt visar att utanförskapet ökar bland unga i framförallt våra ytterområden. Ilskan som växer där behöver självklart inte medföra att terroristattacker blir något vi får vänja oss vid framdeles men en ökad social oro och en känsla att inte höra till är absolut inget att bara vifta bort och negligera. Utanförskap i kombination med ökande segregation och ett samtidigt stärkande av de hatiska nationalistiska grupperingarna av SD-typ vill i alla fall jag slippa se i Stockholm....
Den sk. PISA-undersökningen visar ju att det är fara å färde med ett skolsystem som gynnar de väletablerades (”vinnartypernas”) barn medan de underpriviligierades barn lämnas åt sitt öde i dåligt fungerande och nerslitna kommunala skolor med ständiga krav på besparingar och hot om nedläggning i en påver arbets- och utbildningssituation. Redan tidigt i höstas skrev Ingrid Stark (V) i utbildningsnämnden en artikel om detta i Stockholmsvänstern!
Samtidigt fortsätter (M)-gänget att propagera för friskolornas fördelar, kanske inte med argumentet att där får medelklassens barn och ungdomar kraftigt höjda betyg (om pappa snackar med rektorn...) och kan sedan ”åka på en räkmacka” mot en högre utbildning och en lovande karriär. Något som senare ställer till det lite när det visar sig att betygen inte alls motsvaras av konkreta kunskaper när de sedan landar på gymnasiet/högskolan.... och då blottar sina tillkortakommanden. Men då är de ju redan inne...... och på väg! De andra – de som blir över - blir arbetslösa i ett samhälle som säger sig vara för arbetslinjen och som meddels skatteavdrag gynnar de som redan har jobb. Samtidigt som de inte lägger ner särskilt mycket resurser för att få de som verkligen behöver komma igång med arbete/sysselsättning och vi får skämmas i Europa med en extremt hög ungdomsarbetslöshet i en välfärdsstat.... En skam för oss alla!

2 kommentarer:

  1. Och Sten Nordin kanske är lika orädd nu och detta trots att de flesta av de nu i Danmark häktade ”terroristerna” har haft sin nattvila i lägenheter i Stockholmsområdet, bl a svärsonen till ordföranden för Sveriges muslimska råd (Södermalmsmoskén)– eventuellt fd? - och dessutom far till hennes barnbarn! Sten Nordin lär väl inte bli rädd ens om alla arbetslösa, arga och frustrerade unga män i våra segregerade ytterstadsdelar skulle bli aktivt troende muslimer, t ex i moskén på Södermalm?

    Kolla denna länk där en (MP)-medlem som deltog i SvT:s Debatt den 14/12 (OBS. efter Drottninggatssprängningarna men långt före ”den danska incidenten”) uttalade sig om sina erfarenheter från Södermalmsmoskén:

    http://www.box.net/shared/o17bas10ok

    Lite orolig nu då, Sten Nordin?

    SvaraRadera
  2. Lästips i sammanhanget:

    http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2011/01/helena-benaouda-uppfor-sig-som-en.html

    SvaraRadera