fredag 3 december 2010

Försäljning/privatisering på lösa boliner.

Ja, så åkte Stene och hans gäng på pumpen ordentligt igen i samband med att Stadens revisorer i dag presenterat den av Ernst & Young handlagda revisorsrapporten angående hur försäljningen av Centrumkompaniet till Boultbee gick till och hur fullmäktige blev vilseledda. Stadens eget Revisionskontor ville uppenbarligen slippa hålla i kritiken kring detta uppenbara fiasko utan lät en meriterad privat firma hålla i yxan. Kritiken synes enligt ABC vara massiv och vem av oss politiskt intresserade är egentligen förvånade över den inkompetens som här har visat sig? Vårt förtroende för Stadens ledande (M)-politiker och dito tjänstemän är ju redan i bottenläge! Det lär komma fram mer kritik under 2011, t ex hur man hanterat privatiseringen/outsourcingen av Stadens IT-verksamhet.

När det gäller IT kan förresten noteras att man nu i maktens boningar börjar darra på manschetten och tvingas rekrytera IT-personal för att rädda det som räddas kan i sviterna av outsourcingen till Volvo-IT. Enligt Jobb i Stan behövs det nu - i eftertankens kranka blekhet – städslas IT-folk till ett antal olika IT- befattningar, dels en IT-strateg(!) till SLK:s IT-avdelning och dels flera IT-befattningar som organisatoriskt skall tillhöra Serviceförvaltningen. Till skillnad från hur man tidigare hanterat övertalighet vid Omställningskansliet kan man kanske denna gång bevaka så att de som är på väg att bli utan arbetsuppgifter – t ex IT-personal vid de tekniska förvaltningarna - inte snuvas på dylika jobb i en Stad vars outsourcing till VIT börjar bli problematisk och alltmer kritiserad. Någon som hört något från IT-direktören Anette Holm på sistone? Jobbar hon kvar....?

3 kommentarer:

  1. I torsdags var jag i Prinsens Galleri, Stadshuset. Avtackning Alvendal. Vinet flödade, liksom en enormt lyxig - och då menar jag det - buffé för 300 personer. Blaskig blev jag. Handläggerskorna ävenså.
    Vem tar tag i det här. Kollar notan.
    MULTATULI
    vet vad som sker

    SvaraRadera
  2. Snälla nån. Varför skall (M) slösa så på ett borgarråd som man så länge velat bli av med? Kevius har väl legat "i pipen" för att ta över sedan länge och kanske passar hon Stene bättre...? Hittade förresten detta i Stockholmsvänsterns webb:

    http://www.stockholmsvanstern.se/demokrati/privatisering/2010/12/03/skarp-revisorskritik-mot-stockholmsalliansen/

    Snart måste nog Staden gå in och rädda komsumtionens viktigaste handelsplatser...? Det kan säkert komma att kosta?

    SvaraRadera
  3. Hör och häpna! SvD - högerns eget organ - har låtit Tomas Rudin (S) publicera en skarp kritik över hur detta med försäljningen av Centrumkompaniet gick till. Bara att läsa:

    http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/tanker-nordin-ta-sitt-ansvar_5778813.svd

    SvaraRadera