onsdag 16 februari 2011

Klantigheterna blir allt svårare att förstå!

Den (M)-ledda Alliansen i Staden har stora problem. Så gott som varje dag dyker det i massmedia upp graverande omständigheter som gör att förtroendet för Alliansens duglighet att leda Staden kan ifrågasättas. Det handlar t ex om utförsäljningen 2008 av 10 gallerior till Boultbee som blir alltmer obegriplig i takt med att dessa engelska kapitalister och deras sympatisörer inom (M)-gänget ger affärens belackare allt mer bränsle i argumentationen. De lokala galleriahandlarna är rasande över hyreshöjningar, märkliga debiteringar och upprustningslöften som inte infrias samtidigt som det uppdagas att Boultbees aktieägare fått stora utdelningar. De politiska motståndarna i Stadshuset har också allvarligt börjat ifrågasätta hur själva upphandlingen gått till och om det t o m kan finnas oegentligheter i själva handläggningsförfarandet... De senaste dagarna har framkommit att Boultbee (i samråd med (M)?) tillsatt en person(!) - något slags förvaltare(?) - för att hantera de frågor som i åratal upprört så många. En åtgärd så uppenbart beslutad ”under galgen” och vad kan detta egentligen leda till? Det är kört och Staden måste inleda en rättslig process och se till att galleriorna får en – om det över huvud taget är möjligt – seriös ägare.....

Privata skolor och förskolor utsätts för granskning av skolinspektionen och utbildningsförvaltningen och vissa stadsdelar får stå med ”brallorna vid fotknölarna” när de inser att det trots graverande brister i de aktuella verksamheterna - av allvarlig tomfattning - bara är att fortsätta betala anslagen tills det skett ett slutligt avgörande i den förvaltningsrättsliga processen. Något som självklart tar åratal och uppenbarligen och något förvånande överraskat beslutsfattare, som står handfallna och med patetiska vädjanden föreslår att föräldrar skall ta sina telningar ifrån dessa skolor och förskolor... Trots att det saknas trovärdiga alternativ. Det är bara att fortsätta betala ut skattemedel trots undermålig omsorg och pedagogik, ja ibland rent farliga miljöer och trots förgrymmade föräldrar!

I morse framkom i ett SR-inslag att vare sig Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning eller utbildningsförvaltningen anser sig ha råd att erbjuda en pojke med diagnosticerad ADHD en plats i en skola med de särskilda behandlings- och omvårdnadsresurser som krävs i hans fall. Det saknas medel för detta och skolinspektionen skall nu titta på fallet! Dags för lite omprioriteringar kanske? En del höga tjänstemän inom inblandade verksamheter skulle nog kunna klara sig bra på lite lägre månadslöner, t ex?

Som stockholmare och skattebetalare (och tidigare anställd) grips man av skam att Staden utmärker sig ”på detta viset”! Samtidigt får man signaler från olika håll som redovisar övriga myndighetstillkortakommanden inom försörjningsstödshanteringen. Barnfattigdomen ökar i Stadens ytterområden och inkomstkillnaderna mellan Stadens medborgare blir alltmer uppenbara och absurda.

Avslutningsvis – jag tyar inte mer – kan jag inte undgå att undra över Regina Kevius, stadsbyggnads- och idrottsborgarrådet, som uppvisar allt större brister i sina publika framträdanden. Man förstår att Sten Nordin nu försöker sätta munkavle på henne och helst nog skulle vilja ta över när det handlar om hennes uppenbart bristande sociala kompetens i samband med kontakter med företrädare för idrotts- och föreningsrörelsen samt i dessa sammanhang ideellt och känslomässigt inblandade föräldrar....

1 kommentar:

  1. Rätta mig om jag har fel men visst är snöröjningen/väghållningen i Staden utlagd på entreprenad. Inte så konstigt då att sjukhusen är överfulla med brutna lårbenshalsar och andra bressyrer orsakade av oplogade/osandade och ofta rent livsfarliga trottoarer. Jag är själv gångtrafikant och har slagit omkull ordentligt ett par gånger denna vinter och det har inte hänt på många år. Dessbättre utan andra komplikationer än värk och blåmärken men det är bara ren tur! Jag ställer den politiska majoriteten till svars för att de inte klarar av att kräva adekvata insatser av entreprenörerna!

    SvaraRadera