torsdag 22 september 2011

Politiker i en verkligt skyddad verkstad!


Jag vet inte alls hur stort massmedialt utrymme det kommer att få – och man kan t o m misstänka att det kommer att tystas ner - att inte bara riksdagspolitiker kan gå i åratal för att inte säga decennier med inkomst från det allmänna utan att även avgående kommun- och landstingspolitiker kan utnyttja denna avtalade förmån. Detta i en situation där vi alla är oroliga för en allvarlig skuldkris som hotande tilltar alltmer i vår omvärld kan den anmärkningsvärda nyheten att många avgående lokalpolitiker i åratal får omfattande ersättning/”pension” från det allmänna trots att de inte ens är arbetssökande och trots att de plockar åt sig vinster ur egna bolag, vilket inte på något sätt reducerar ”pensionen” vilket en arbetsinkomst gör.

Sveriges Radio har under de senaste två dagarna uppmärksammat företeelsen och hängt ut två två tidigare Stadshuspolitiker som extra intressanta i sammanhanget; dels moderaten Axén-Olin och dels socialdemokraten Annika Billström och det är onekligen anmärkningsvärt att se hur tidigare annars rätt välrenommerade personer med hög svansföring plötsligt visar sig vara bara giriga och glupska klamrandes sig fast vid köttgrytorna och egentligen heller inte alls tycks förstå kritiken.

Man inser plötsligt att man spelar i rena gärsgårdsserien jämfört med dessa politiker och förstår att dessa inte alls skulle klara sig på A-ksseersättningsnivån. Olika faller ödets lotter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar