torsdag 13 oktober 2011

Kanske bara dum i huvet?


Jag tycker att man som intresserad av politik sedan unga år kan konstatera att det är förhållandevis ofta som man - i stort sett gäller detta inom alla partier - stött på företrädare som emellanåt är som en del av oss vanliga medborgare med alla våra brister och tillkortakommanden. Det kan handla om att de inte riktigt fattar vad de ställer till med, de kan vara giriga och försöka ta alla chanser att roffa åt sig vad närheten till köttgrytorna erbjuder, de kan vara missbrukare av både det ena och det andra berusningsmedlet och ibland t o m av sex!!!. Det vanligaste tecknet och något som inte så ofta förknippas med folk i gemen är dock att politiker (liksom företagsledare och beslutsfattare i övrigt) emellanåt tycks ha en grandios självuppfattning och därför tror sig oövervinnerliga, vilket självklart dessvärre innebär att de inte så sällan hamnar i brydsamma - för att inte säga pinsamma - situationer, både privat och inför sina närstående men det som är mest förrödande är hur de skadar det kollektiv som de företräder. Partiet/föreningen/organisationen/företaget, dess medlemmar och sympatisörer.... som oftast är de som får ta den största smällen och som skamset får anstränga sig att försöka förstå!

Utan att alls gå in på vad som ligger bakom Juholts och hans eventuella rådgivares olika konstiga beslut och dess följande oklarheter i de ekonomiska sammanhangen är det helt klart att han utsätter sitt parti för en skada som absolut måste minimeras. Dessvärre tycks inte (S) vara i stånd att fatta de snabba beslut som är nödvändiga och anledningen till detta är för mig oklar? Möjligtvis kan det handla om att man inte kan få fram någon kandidat som är villig att snabbt gå in, ta kommandot och ställa saker och ting till rätta? Det är förvisso oroande tecken i en tid där borgerligheten dominerar den politiska scenen och solidariteten mellan människorna är satt på undantag! Varje dag presenteras Alliansens katastrofala fiaskon med bl a privatiseringarna av välfärden, bristande investeringar i transportsektorn och dessa partiers utstuderade förakt för de svaga grupper i samhället som råkat mycket illa ut sedan 2006. Dessvärre tenderar dessa avslöjanden nu att komma i skymundan för (S):s problem. Det är inte alls bra! Det är riktigt illa....

4 kommentarer:

  1. Här tre blogginlägg som gör att det trots allt finns hopp inför framtiden:

    http://johannagraf.blogspot.com/2011/10/hur-undviker-vi-maktens-djavulska.html

    http://viviannemacdisi.blogspot.com/2011/10/ingen-rolig-vecka.html

    http://rodamalmo.blogspot.com/2011/10/djup-kris-for-socialdemokraterna.html

    SvaraRadera
  2. Är inte så där väldigt upprörd idag, så jag nöjer mig med att skicka en liten länk på nya fräscha idéer, som jag läst om. För det är förnyelse allt handlar om,förutom det här med moraliska kompassen?

    http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ollesvenning/article13787931.ab

    SvaraRadera
  3. Ibland kan det vara på sin plats att göra lite historiska tillbakablickar. Som DN:s kulturchef i gårdagens tidning:

    http://www.dn.se/kultur-noje/bjorn-wiman-tage-erlanders-statusuppdateringar-gjorde-inte-samma-skada-som-juhol

    Och förresten: Lycka till med ”Eriksgatan”, Johult!

    SvaraRadera
  4. Nej, skall man ge sig på någon så är det väl denne dryge överklassare:

    http://www.aftonbladet.se/kultur/article13797141.ab

    Juholt är i dessa sammanhang en oförarglig tönt som inte vill någon illa. Lite klumpig och strulig med stålarna men vem är inte det...?

    SvaraRadera