söndag 9 oktober 2011

Kan denne man vara girig?


Att svära i kyrkan eller att glömma ta av sig i stumplästen i mosken är inte något att rekommendera för troende kristna och muslimer. Nu är jag ju ingetdera men har inte heller för avsikt att diskutera religiösa spörsmål här. Dock och med risk för att bloggen slår i taket av indignation måste jag spinna vidare på detta med girigheten inom vissa befolkningsgrupper, vars tecken blir alltmer uppenbara och tydliga i samtliga delar av samhället. Det är uppenbarligen inte längre ett solidariskt samhälle vi kan hoppas på när stora delar av medelklassen - överklassen har ju ALLTID kunnat sko sig oavsett vilken ideologi som varit aktuell i maktens boningar - utan att alls behöva bry sig om de gemensamma kostnaderna enbart argumenterar för skattelättnader i form av jobbskatteavdrag, borttagen fastighets- och förmögenhetsskatt, ROT- och RUT-avdrag samt kraftfullt agerar för fortsatta privatiseringar av välfärdstjänster (som om det skulle bli billigare...).
Det finns däremot en gräns för deras beredvillighet att bidra till välfärdens förtvining och den uppstår när deras egen tomtebolycka i den omgjorda villan/brf:en påverkas, t ex genom räntehöjningar så att boendekostnaderna kraftigt ökar eller när ekonomiska realiteter i omvärlden skapar oro för egen del samt t ex när förskolan/skolan som de valt med omsorg plötsligt lägger ner verksamheten när ägarna inte tycker att de kan plocka ut mer vinster än de redan lyckats med...

När man genom åren har noterat alla politiker från olika partier som avslöjats för att de utnyttjat det allmänna för egen vinnings skull har man självklart blivit upprörd och förbannad men det är faktiskt inget mot vad som nu sker. Bristande karaktärsdrag visar sig plötsligt hos en till synes vanlig kis från enkla förhållanden som blivit utsedd att vara (S):s nye ordförande. Lite virrig har han initialt visat sig vara men det hade man ju kunnat fördra och mest sett som lite av käcka nybörjartakter. När det nu avslöjas att han utnyttjat systemet på ett närmast bedrägligt sätt – och mer i den vägen lär antagligen komma – måste man nog inse att den sista spiken i hoppet att en nyordning skulle kunna ske fr o m valet 2014 nu med kraft har dragits in i kistan och vad återstår då att hoppas på för oss alla i dessa oroliga tider? Moderaterna lär ju genom denna typ av fadäser få helt fria händer så det är nog bara att inse att ”verklighetens folk” har svåra tider att möta framöver....... och då tänker jag inte bara på kommande ökande arbetslöshetssiffror! Samtidigt som oppositionen är splittrad och (S) måste leta upp en ny ordförande?

3 kommentarer:

 1. Visst, är det sorgligt!
  Hade faktiskt hoppats väldigt mycket när Håkan Juholt blev vald till ordförande för sossarna!
  Äntligen, tänkte jag, när jag hörde hans första tal vid kongressen, direkt efter han blivit vald.
  Äntligen, en ledare som kan tala direkt till mig, och och helt klart och tydligt synliggöra alla de dimridåer högern lagt ut, under de år de huserat under falskt flagg, (det nya Arbetarpartiet).
  Äntligen en person från andra sidan som förmår att avslöja vilka små och förljugna typer Reinfeldt och Borg med tillhörande garnetyr är.
  Det var inte bara jag som kände så. I tidningar, direkt efter första talet, så var det ju faktiskt jämförelser i att Juholt hade den här demagogiska förmågan som kunde liknas i Persson, Palme, ja till och med Brantings förmåga att entusiasmera massorna till att åter ta tillbaka vad som stulits från dem med lögn och svek från Högerns sida.
  Äntligen skulle vi lämna 1984-eran.
  Äntligen, tänkte jag, skall vi få se vilka som är arbetarparti, och vem som egentligen äger dessa värderingar!
  Så tyckte jag ända tills i fredags, då det avslöjades att Juholt bara snackat skit, att han egentligen inte var den något klumpiga, men ändå genuina arbetargrabb, som han framställt sig som.
  Att han bara var en girigbuk i raden, som såg som sin främsta uppgift att sko sig själv!
  Fy fan, vad besviken man blir!, (Suck!)
  Så nu blir det knepigt, förljugenheten kan fortsätta frodas helt oemotsagt.
  Det enda man nu kan hoppas på är att den stundande lågkonjunkturen blir så djävlig, att folk slutligen via den hårda vägen inser vad högerns politik står för.
  Kanske nog så effektivt som Juholts tal

  SvaraRadera
 2. Ja, en stor besvikelse är förvisso detta för det socialdemokratiska partiet och tråkigt att ledande personer så klantigt kan ställa till det för sig och för andra. Juholts problem kan säkert hänföras till hans omsorg om hans nya kvinna (särbon/sambon/kulbon) och hennes egen rätt sannolika bekymmersamma ekonomiska situation. Han kanske t o m försörjer henne nu och då kan det ju ha varit frestande att ”inte förstå regelverket” när det handlar om hyror? Kolla här:

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2382428/asa-lindgren-berattade-direkt-for-juholt och här:

  https://sverigeidag.wordpress.com/tag/asa-lindgren/

  SvaraRadera
 3. Hittade nyss en yngre förmåga som kan ge mig tron på S tillbaka:

  http://johannagraf.blogspot.com/

  /L

  SvaraRadera