söndag 11 juli 2010

Slutet stundar och...

Det är värt att påpeka – om inte av annat skäl så för att det faktiskt snart är val i landet - hur Stockholms Stad på ett cyniskt och ovärdigt sätt hanterat och hanterar sin IT-personal i samband med GS-IT. Mer om detta framöver men eftersom ett hotande värmeslag när som helst kan drabba mig känner jag just nu en obetvinglig lust att i stället få möjlighet att kommentera märkliga aktuella skeenden i övrigt.

Vad gör oppositionen så här två månader innan valet? Inget alls som jag hitintills har kunnat notera! Det verkar snarare alltmer klart att de inte räknar med att det finns någon som helst chans att uppnå majoritet i Staden för det röd-gröna alternativet? Jämtin, Mogert, Livh och de grönas tongivande personer känns helt uppgivna och är sannolikt rätt nöjda med om de kan fortsätta som oppositionsborgarråd med lugn och säker inkomst från Stadens skattebetalare.... Vi övertaliga (redan konstaterade eller blivande konstaterade) som jobbat med IT har uppenbarligen inget att hoppas på från dessa som det verkar fn rätt liknöjda politiker. Nej, det är horkarlarnas och fuskarnas (M) som lär få fortsätta att härska, lägga ner stadsdelar, privatisera, skattesänka och pösmyndigt skryta över Stockholm som något så förträffligt och t o m världsunikt! Detta i samförstånd med mer räddhågsna företrädare för (FP), (C?) och (KD). Och kanske också från (SD) som lurar i vassen i en Stad där integrationen fungerat så erbarmligt dåligt - oavsett politiskt styre - och där motsättningarna i våra förorter tenderar att bli allt våldsammare. Detta trots att vi alla vet vilka (M)-töntar som styr och ställer i stadsdelarna och som nu kan få fortsätta att negligera denna verklighet och hittills endast förmått locka med Järvalyft, bostadsrättsomvandlingar och löften om moskebyggen (som ingen bett om) samtidigt som antalet som söker försörjningsstöd hela tiden växer okontrollerat i dessa områden där socialsekreterarna börjar gå på knäna utan något som helst hopp om personella förstärkningar.

Vissa företagsamma invandrargrupper i Rinkeby-Kista och i Spånga-Tensta har fått uppfattningen att bara de röstar på (M) så skall de få starta firmor och bli viktiga personer i sina områden, ja t o m därigenom kanske skall kunna få möjlighet att flytta till bostadsrätter/villor i andra delar av Staden. Snacka om besvikelse när det sedan visar sig att deras medlemskap i (M) bara leder till att några obegåvande ”svennemyglartyper” skaffar sig valbara listpositioner (och därpå följande möjlighet till en säker inkomst från det allmänna!)

Låter jag bitter så är det rätt uppfattat!

10 kommentarer:

  1. Det är patetiskt att höra 08-orna gnälla om övertalighet och att behöva söka jobb på nytt. Bättre arbetsmarkand för IT än Sthlm finns inte i Sverige. Det är mina pengar som har betalar er lön och det är dags att för er att kliva ut ur den beskyddande sossekokongen och ge ett ordentligt närande bidrag innan pensionen. Jobb inom offentlig sektor är en skyddad verkstad och vi hade varit i samma situation som Grekland m.fl. om inte Alliansen skött landets
    finanser.

    /Emil

    SvaraRadera
  2. Ja, där kom det! En moderat-slyngel från bonnlandet (Göteborg?) dyker plötsligt upp och hävdar aningslöst att alla väl borde ha det lika bra som han har det. Det vill säga med samma förutsättningar som vilken välutbilddad 25-åring som helst att få ett IT-jobb i Stockholmstrakten. Ledsen grabben men det blir bara löjeväckande att blotta sig så. Ingen koll alls på läget och dessutom – mycket värre och oroande inför framtiden - helt i avsaknad av empati och förståelse för kapitalismens brister.

    SvaraRadera
  3. Med inlägg som Emils är det bästa att göra som med Sverigedemokraterna, ignorera dom. Det finns många blåmän/kvinnor och ännu värre och det är djupt djupt beklagligt men det är smällar man får ta i ett demokratiskt samhälle. Jag förmodar att lille Emil fick stryk när han någon gång nämnde ordet empati eller solidaritet hemma vid middagsbordet och det har sedan format hans sneda världsbild.

    SvaraRadera
  4. Sossarna myglar i det tysta, moderaterna i det öppna. Inför monarki igen så vet vi iaf vem vi ska hänga! Vad gäller jobb i sthlm så skriker man efter it folk, ut och sök!

    SvaraRadera
  5. Det verkar nu vara läge att klargöra lite fakta kring detta med att 100-tals IT-verksamma på skolor, stadsdelar, bolag och förvaltningar blir av med jobbet under 2010-2011 i Stockholms Stad i samband med outsourcing (utan verksamhetsövergång) till Volvo IT: Många av oss är i 60-årsåldern och började med IT-uppgifter under tidigt 90-tal när verksamheter så sakteliga började datoriseras. Vi lär INTE vara så attraktiva på IT-arbetsmarknaden! Hör gärna av er om jag har fel! I övrigt finns naturligtvis yngre förmågor med varierande bakgrund. Det finns yngre kvinnor och män som är duktiga på Novell och ZenWorks som de utbildats i internt och med en arbetsbakgrund från andra delar av de verksamheter som utmärker en kommun. Vi har naturligtvis också IT-personal med examina t ex från Teherans tekniska högskola som gjort stordåd inom sina verksamheter, t ex vis inom grund- eller gymnasieskolor inom Staden, där deras insatser varit mycket uppskattade. De är kompetenta IT-människor men finns det jobb för dem inom det privata näringslivet, där ett utländskt namn kan vara ett uppenbart hinder för att ens få komma till en intervju... Det är lätt att vara kaxig om man inte vet vad man snackar om... Så är ju uppenbarat läget i detta sista inlägg. Gallimatias!

    SvaraRadera
  6. När jag läser Emils inlägg så ser jag framför mig en 20-25 årig snorvalp, som alltid på nåt sätt har för sig att alla andra är idioter utan han själv, som han tycker är väldigt smart.
    Det kanske kunde vara bra för dig Emil, att du kopplar in hjärnan innan du låter munnen mala på, om saker du inte har en aning om. Bara det här att du kastar skit, inte bara på en hel personalgrupp, utan på en samhällsfunktion, visar hur illa bevandrad du är i samhällskunskap.
    Jag hoppas verklgen inte vi får det samhälle du förhärligar.
    Inte för min skull, utan snarare för din skull, för då är du slut som artist redan vid 30.

    SvaraRadera
  7. Jag har kollat på jobb inom alla områden det senaste året och med min ålder, krämpor som kommit med åren och föråldrade kunskaper så har jag ännu inte lyckats hitta ett enda jobb som jag ens kan söka. Visst kan jag slänga in en ansökan som fotomodell eller stridsflygare eller varför inte arbetsmarknadsminister men jag tror inte jag kommer att få dom jobben. I Computer Sweden frågade en 60-årig man om det är omöjligt för någon i hans ålder att få jobb inom det privata och även fast han jobbat inom data dom senaste 20 åren så svarade man att det lär bli svårt eftersom företagen inte gärna anställer äldre eftersom dom oftast kostar mer och kanske inte heller hänger med i ett yngre gängs tempo. Han fick rådet att specialisera sig inom ett omnråde så ökade chanserna kanske något.
    Dom som här på bloggen skriver att det bara är ut och söka vet inte vad dom talar om och dom låter som politiker som inte heller är med i matchen. Jag har haft kompisar, betydligt yngre än mig och med bredare utbildning och inga krämpor, som gått arbetslösa i åratal men till slut lyckats hitta något via kontakter, aldrig via officiella vägar.
    Stockholms stad utplånar en hel yrkeskår med ett penseldrag och det måste vara unikt och för min del tycker jag att det ska bli gudomligt skönt att komma bort från denna cyniska arbetsgivare som tidigare har varit okey. Jag räknar med att gå på bidrag dom 5-6 år som är kvar till pension men får jag ett jobb så vore det självklart kalas.
    Det är så trist att se hur mycket människor det finns som lever sitt liv på ett bra sätt men inte kan känna någon empati för hur andra mindre lyckade människor har det. Man generaliserar och vräker ur sig dom mest befängda saker. Jag har jobbat i 41 år så jag har haft det bra men nu står jag snart utan jobb och det kan drabba alla även om man har multum med pengar som 25-åring så kanske det ser helt annorlunda ut 10 år senare och det är där så många brister, man kan inte se runt hörnet man lever i nuet och skiter fullständigt i hur andra har det. Solidaritet och empati är ord som ger dessa människor utslag på kroppen när dom yttras.
    Hade det inte varit för arbetarklassens kamp och socialdemokratin så hade även Sverige sett ut som alla andra länder för det är dom vi har att tacka för vårt välfärdssamhälle. Att Alliansen lyckats hålla näsan ovanför vattenytan i några år innebär inte att det är dom som byggt landet. För inte så länge sedan fick vänstern sanera efter borgarnas mångåriga misslyckade politik och med mångmiljardskulder.
    Ta bort era skygglappar och läs vår historia och framförallt inse att vi alla är en del av denna planet och det är vår skyldighet att hjälpa varandra och inte leva i en bubbla.

    SvaraRadera
  8. Den senaste kommentaren från Seolon Flydde (100714 kl 08:20) gillade jag skarpt! Dessvärre försvann den plötsligt? Vad håller du på med Ove? Solsting?

    SvaraRadera
  9. Solsting eller värmeslag, det är frågan? Jag kan inte se att jag kan ha påverkat detta vare sig genom aktivitet eller dess motsats som Anonym antyder. Det handlar nog bara om uppdateringsproblem, servrar som får för dålig kylning och som är lite extra sega...
    Jag är dock klart positiv till att bloggen får lite extra liv och att det hettar till i värmeböljans spår. Det är ju förvisso så att det ligger politiska beslut bakom att de flesta av oss IT-människor i Staden redan är eller blir övertalighetskonstaterade. Det kan väl inte vara någon – Emil? - som tror att en röd-grön majoritet vid valet 2006 hade privatiserat Stadens IT även om man konstaterat behov av en centraliserad och standardiserad omstrukturering av Stadens IT-verksamhet, som det ju redan tidigare flaggats för. Det hade även i det läget påverkat många av oss men vi hade inte kastats ut på detta bedrövligt okänsliga sätt utan många av oss hade säkert kunna varit viktiga solidariska brickor i en lyckad omstrukturering. En del av oss hade inte gillat läget och därför – ibland säkert i vredesmod - sökt sig bort mot andra utkomstmöjligheter.

    SvaraRadera
  10. Emil kanske ska ta reda på innebörden av "Robin Hood" skatten.

    SvaraRadera