onsdag 12 januari 2011

Så kan det gå....

Nacka Värmdö Posten - Lokaltidningen för Nacka- och Värmdöborna – tar i sitt senaste nummer upp konsekvenser av Nacka kommuns privatisering av IT-verksamheten, som skett under det senaste året. Uppenbarligen inte helt smärtfritt, bl a vad gäller skolornas situation, och det är ju onekligen något som också Stockholms Stads elever och lärare säkert känner igen även om det i Stadens fall är Volvo-IT som är outsourcingpartner och inte Atea och Tieto, som i Nackas. Det är förvisso intressant att ta del av andras liknande erfarenheter och fundera över hur det kunde bli så fel och så mycket dyrare än man trott.

I anslutning till detta kan noteras att Computer Sweden nu tar upp att privata företag börjar ångra sina IT-outsourcingprojekt och att många företag vill hämta tillbaka IT-verksamheten i egen regi igen... Med de uppenbara problem detta medför!

Något för Sten Nordin och Anette Holm att grubbla över och – kanske – lite oroas av?

1 kommentar:

  1. Jag har en polare som jobbar som IT-tekniker på en skola i Nacka och det är minst sagt upprörda känslor. Man säger också att man inte ska göra samma misstag som Stockholm gjort. Framtiden för it-personalen är högst oklar men det lär väl bli som här, vi är inte värda någonting när det handlar om att kunna spara in några sekiner.
    Så länge det är inne med outsourcning så lär detta vansinne fortsätta tills man inser at det var nog bättre tidigare i alla fall. Vilka kostnader till ingen nytta och vilket slöseri med kompetens! Vi är alla bara en liten kugge i det stora maskineriet och det är lätt att byta ut oss. Ändå försöker alla med självaktning att göra sitt yttersta för att behaga sin arbetsgivare och alla tror att man gör sig oersättlig. Pyttsan! På vår förvaltning sa vår personalchef till en av mina kollegor att vi har olika agendor. "ni vill vara kvar så länge som möjligt och vi vill att ni slutar så fort som möjligt"! Det är precis så det är!

    SvaraRadera