måndag 4 april 2011

Det blir värre och värre!

Stockholmsmoderaterna förnekar sig inte. Ett av de senaste bottennappen är svamlet som Ulla Hamilton och Anna König Jerlmyr står för i repliken i DN på en tidigare debattartikel i DN som två (V)-politiker skrev i förra veckan med anledning av deras oro för den negativa utvecklingen i våra ytterstadsdelar.
Eftersom jag själv har över 30-års erfarenhet av Järvaområdet och den kraftiga försämring som kunnat noteras där de senaste åren vad gäller levnadsomständigheterna för många av dess innevånare ser jag med oro på en utveckling som bara tycks innebära fortsatta försämringar, dels vad gäller skolans funktion men självklart också kring boendeförhållanden, samhällsservice och möjligheter för ungdomar att skaffa sig en utkomst och en FRAMTID. Om de försämringar som vi närmast berörda ser men tydligen inte alls har noterats av i Stockholm verksamma (M)-politiker i viktiga beslutande positioner leder detta till en alls inte obetydlig oro.
Ett råd man kan ge Alliansföreträdare ((M)-gänget lär antagligen inte vara så intresserade) är att undvika att bara inhämta information från ledande moderata stadsdelspolitiker och deras fega och inställsamma stadsdelsdirektörer ”vid maktens köttgrytor” utan också försöka att etablera kontakt med handläggare ”i frontlinjen” som in på bara skinnet ser vad som just nu pågår. Det är dessvärre inte alls säkert att dessa utmattade socialsekreterare vid de lokala socialkontorens försörjningsstödsverksamheter orkar att ta sig tid för att våga bita den hand som föder dem. De skulle i så fall säkerligen kunna reda ut lite av den okunskap - och eventuellt också kunna minska på den dumdryghet - som tycks råda bland högerns företrädare i dessa dagar.

2 kommentarer:

  1. Ja Ove. Vad skall man säga? Lite mer av samma slag:

    http://www.stockholmsvanstern.se/arbetsmarknadspolitik/2011/03/01/sten-tittar-pa-sina-siffror-och-klyftorna-vaxer/

    SvaraRadera
  2. Och här:

    http://www.flamman.se/forortsborna-har-trottnat

    SvaraRadera