lördag 26 mars 2011

Återväxten inom (S) i Stockholm är god!

Så har då (S):s extra kongress startat och den nye partiordföranden Håkan Juholt har i dag hållit sitt ”linjetal”. Ett tal som uppmärksammats positivt av många och som tål att lyssnas till ytterligare gånger. Förhoppningsvis skall bytet av partiordförande ge (S) lite mer råg i ryggen inför framtiden.

Eftersom Carin Jämtin av kongressen utsetts till ny partisekreterare har funktionen som ledande oppositionsborgarråd i Staden blivit vakant. Man kan nu bara hoppas att det kommer att utses någon mer aktiv person än Carin Jämtin i denna funktion. Jag har nämligen den bestämda uppfattningen att hon inte alls varit bekväm i den rollen utan hela tiden längtat tillbaka till de mer stora frågorna..? Se hennes inte så aktiva blogg här!
Jag har ingen aning vem som kan vara aktuell för detta synnerligen viktiga uppdrag men det är uppenbart att det finns flera kandidater. En favorit hos mig är definitivt ordföranden för Stockholms SSU:are Emilia Bjuggren, som på kongressens första dag höll ett anförande som jag gillade skarpt. Hon tog upp absurditeterna kring privatiserad/konkurrensutsatt välfärd på ett bra och välartikulerat sätt! Se hennes blogg här! Det är dags för (S) att satsa på de nya unga krafterna! Det skulle Staden må bra av och partiet och SSU skulle få många nya medlemmar!

1 kommentar:

  1. På Svt:s ABC kl 19:15 i dag blev det officiellt att Emilia Bjuggren kandiderar till Carin Jämtins nu vakanta roll som oppositionsborgarråd! Det verkar som att Ove är välinformerad alternativt synsk...?

    http://svt.se/2.33538/1.2374754/unga_kvinnor_kandiderar_som_s-borgarrad?lid=puff_2374754&lpos=rubrik

    SvaraRadera