torsdag 3 mars 2011

Profitjakten – privatiseringens baksida!

Motgångarna för Stadshusalliansen duggar tätt i dessa dagar. Nu har Utbildningsförvaltningen till slut tvingats agera och stänga den privata förskolan Lilla Ny i Gamla Stan. Bristerna i dess omvårdnad och kvalitet blev till slut alltför upprörande för Stadens politiker, med skolborgarrådet Lotta Edholm i spetsen.

Man undrar onekligen hur detta känns för föräldrarna till de aktuella barnen, som antagligen aktivt – eventuellt också av ideologiska bevekelsegrunder - valt att placera sina telningar i en privat driven förskola. En förskola som plötsligt visade sig inte riktigt uppfylla dessa föräldrars önskemål om säkerhet för sina barn, en god omsorg och en pedagogiskt hög standard med god och närande kost. Det kan man kalla ett bryskt uppvaknande till verkligheten! Denna lilla förskola som man haft så stora förhoppningar på visade sig - precis som så ofta vid övriga privat drivna ”välfärdsinrättningar” – enbart ha det krassa vinstbegäret för ögonen.
Nu kräver dessa handlingskraftiga föräldrar att Södermalms stadsdelförvaltning omedelbart ordnar fram ersättningsplatser åt barnen och med medelklassens vinnartypers hela framtoning och kapacitet driver de fram en kommunalt driven förskola som skall ersätta Lilla Ny. Och det skall ske snabbt!!!

Lite uppgiven och bedrövad över tingens ordning i den Stad som jag tidigare varit stolt över kan jag inte underlåta att också presentera att Östermalms sdf tycks ha hamnat i en bekymmersam situation, där en tidigare anställd vid de Attendo Care-drivna äldreboendena Rio och Kampementsbadet till socialstyrelsen har anmält omständigheter som tycks ha sin utgångspunkt i att det är vinstbegäret som driver dessa verksamheter och att man gör allt för att få till stånd högre och mer ekonomiskt tilltalande omsorgsnivåer. Detta är ett rent bedrägligt beteende från Attendo Care's sida i syfte att klämma skattebetalarna på extra medel för vinstmaximering och Stockholmsvänstern agerar självklart kraftfullt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar