fredag 29 april 2011

Snart sommar - men först 1:a maj!


Ett sommartecken om något är väl 1:a majtågen och för hugade demonstranter finns info här! Jag hade hoppats att Karin Wanngård, (S) nya oppositionsborgarråd i Staden skulle få möjlighet att tala inför stockholmarna men nu blir det en Sumpan-bo i stället -Tommy Waidelich – som skall ingjuta mod i medlemmar och sympatisörer.

Ett annat sommartecken torde möjligtvis vara att Rinkeby-Kistas stadsdelsdirektör Olle Johnselius stolt hämtat ut en elbil som skall komma till användning inom hemtjänsten (det som finns kvar efter privatiseringarna). Detta måste självklart stadens hemsida skryta om! Först nu förstår jag varför Johnselius internt fått öknamnet ”Valrossen”! Visst skulle man kunna misstänka att han sommartid kör en inte så miljömässig Harley-Davidson till vardags?

3 kommentarer:

  1. Hörde att man i staden centralt/Svenonius hotat stadsdelarnas direktörer med att bli uppkallade till Stadshuset för räft och rättarting om man ger någon medarbetare mer än 1,5% i lönelyft.
    Pengabrist påstår man!
    Men vänta nu var det inte Nordin som påstod att man tom. hade pengar över....., jaha, vad sa du? "Inte till att lägga på personalen", jaha, då förstår jag.
    ...............................................
    Om man är Stadsdirektör och har goda kompisr som man vill behålla nära sig, men inte riktigt har pengarna till ändamålet; då kan man göra som i Hägersten-Liljeholmen, sparka någon trotjänare med lång tjänstetid, och vips får man loss lite medel. Kallas även hederligt byte, ops!, var fick jag hederligt ifrån?

    SvaraRadera
  2. Apropå Svenonius så glunkas det om att en tjänsteman - fn verksam i Stadshuset och självklart moderat anstruken - är utsedd att gå in i stället för henne under hennes kommande tjänstledighet. Något namn har jag för tillfället inte tillgång till men personer med större insyn i maktens korridorer borde väl kunna läcka så att Stadens anställda kan förbereda sig inför vad framtiden har att erbjuda...?

    SvaraRadera
  3. Ny biträdande stadsdirektör är tydligen nu utsedd och hans namn är Staffan Ingvarsson. Inte helt okänd i Stan:

    http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/stokab/image/view/staffan-ingvarsson-stockholms-digitala-infrastruktur-19948

    SvaraRadera