tisdag 3 maj 2011

(M):s strategi splittrar nog snart Alliansen?

Det överskott – 1.7 miljarder - som Stadens ledande politiker finansborgarrådet Sten Nordin redovisat för 2010 sticker ut på ett alltmer provocerade sätt när Stockholms innevånare så tydligt upplever de skriande orättvisorna och bristerna på en rad av områden. Vissa delar av Staden – innerstaden framförallt – prioriteras medan andra mindre prioriterade delar körs i botten. På insändarsidan i Mitt i Kista skriver Joakim Larsson (M) bland annat detta m a a tidigare klagomål på Alliansens bristande satsningar i Järvaområdet:

”… Faktum är att det sällan har kraftsamlats som nu sker i Järvaområdet. … Vi bygger om för att ge fler verksamheter utrymme och kraftsamlar mot utanförskapet. … Senast den 18 mars sände ABC ett inslag om att utbildningnivån ökar, arbetslösheten minskar och försörjningsstödskostnaderna minskar i Rinkeby.”

Det skulle vara intressant att höra vad socialsekreterarna i mottagningsgruppen vid Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning anser om detta uttalande. I en situation där ärendeantalet växer okontrollerat samtidigt som förvaltningen låtsas som att allt är ok, undviker att tillsätta handläggarvakanser och gör allt för skjuta på den helt nödvändiga omorganisationen och förstärkningen av försörjningsstödshanteringen. Ledningen vill uppenbarligen mörka hur allvarlig situationen är med flera handläggare som är nära utmattningens gräns och detta för att hålla Alliansen på gott humör och budgeten i balans? Det lär nog knappast hålla i längden?

Därför att det så skönt att ta del av Stockholmsvänsterns syn på situationen i Staden! Nu väntar man bara på att Karin Wanngård skall få fart på sina (S)-representanter i Stadshuset och ute på förvaltningarna! Det är nödvändigt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar