onsdag 2 november 2011

Går det upp ett ljus inför Allhelgona?


Även för ett parti - (M) - med en märklig och nästan löjeväckande nyskriven historia måste det väl nu börja kännas lite oroande? Det duggar tätt med avslöjanden om vanvård inom den privatiserade äldre- och handikappomsorgen, där beskrivningarna av vad våra gamla får utstå för att dessa bolag skall kunna redovisa vinst till sina aktieägare. Carema, Attendo och Aleris är bara några aktuella exempel och snart kommer vi säkert att få höra talas om övriga bolag som tidigare varit helt okända men som har samma krav på sig att ge vinst oavsett om det handlar om sk, kvalitetsupphandlingar eller bara det gamla sättet att privatisera genom ”lägst anbud vinner”.... När personal och anhöriga börjar våga berätta hur vården verkligen fungerar kommer allmer fram i ljuset!

Det står väl utom allt tvivel att (M) är ett opålitligt och oseriöst parti som genom Alliansbygget och tråkigheten med ”den rödgröna rörans styre” fått med sig alltfler medelklassväljare. De skattesänkningar som varit själva grundbulten för detta och som märkligt nog även lockat lägre tjänstemän och arbetare att rösta på (M) har trots de uppenbara riskerna för välfärdens och de samhälleliga åtagandenas fortbestånd inte noterats av de övriga strykrädda allianspartierna, som helt hamnat på efterkälken och nu närmast synes ”gå sotdöden till mötes”.

Ett parti som kallar sig ”de nya moderaterna” och som vill försöka ge sken av att vara ett arbetarparti dominerar nu helt både nationellt och i de lokala beslutssammanhangen utan att de egentligen har något att komma med ideologiskt och framtidsinriktat. Nu vet vi dock vad de hela tiden varit ute efter. Jo, att skrota alla kollektiva lösningar och tillskapa en situation där det inte finns någon möjlighet att backa tillbaka. Ett bra exempel är de alltmer absurda och synnerligen aktuella utförsäljningarna av allmännyttans bostadsbestånd liksom ”bortskänkandet” av övriga samhälleligt ägda verksamheter och tillgångar. Det privata kapitalets vinstintresse skall få råda inom välfärden och inom övriga samhälleliga åtaganden, som jag väl knappast behöver exemplifiera......

Notera gärna att jag här inte alls nämner de administrativa resurser – IT har ju Staden gjort sig av med – som (M) säkert har i åtanke för privatiseringar framöver när man tycker att det är lämpligt.

2 kommentarer:

  1. Ja, STATEN är ju redan i hög färd att centralisera administrationen med den självklara målsättningen att senare privatisera densamma:

    http://www.stpress.se/artikel/servicecenter-ska-spara-staten-38486

    SvaraRadera
  2. Carema Care blir alltmer uppenbart något som ger innehåll åt begreppet ÄTTESTUPA! När SvT nu på ett mycket pedagogiskt sätt klargör vinstmaximeringens mekanismer inom Carema borde väl alla som tidigare hyst en positiv inställning till privatiserad välfärd börja dra öronen åt sig? Annars är det något som står mycket illa till……

    SvaraRadera