måndag 20 september 2010

Alliansen fortsätter att styra Staden!

Moderaterna tappar visserligen något men de röd-gröna hotar ändå inte Alliansens dominans – trots att (MP) går framåt – och ”borgarna” fortsätter därför av allt att döma att ha makten i Stadshuset fyra år framöver. Det positiva är dock att vi tycks slippa att ta hänsyn till Sverigedemokraterna(SD) i Stadens beslutande organ. Det är illa nog att de antagligen kommer att påverka landets politik genom sin vågmästarroll i Riksdagen....

Det vi också kan vara säkra på är att med detta besked från Stockholms väljare kommer Alliansen att fortsätta att sälja ut Stadens realiserbara tillgångar, privatisera det som är möjligt att privatisera, omorganisera det som kan omorganiseras med huvudmålet att minska antalet anställda i Staden. På detta sätt ges ju möjlighet att ytterligare sänka skatten. ARBETSLINJEN kallas det visst?

Det blir nog dessvärre fler än vi som jobbat med IT eller de som råkat ut för övriga privatiseringar som kommer att bli övertaliga och eventuellt hamna i omställning hos Right Management? Hur de än har röstat.....

1 kommentar:

  1. Ja, då vet de som jobbar kvar i Staden vad som nu väntar. Eftersom Alliansen hela tiden hävdat att de skall satsa på välfärdens kärna är det sannolikt – som tidigare tagits upp i denna blogg – att välfärdens dagar snart är slut.
    Nu kommer högerns järnnäve att plocka bort välfärdens fruktkött för att i bästa fall lämna kärnan kvar och stockholmarna får räkna med stora barngrupper på fritidshem och förskolor, utförsäljning av de landområden som finns kvar i Stadens ägo, fortsatt utförsäljning av allmännyttans hyreslägenheter, omorganisation av stadsdelarna och övriga förvaltningar för att kunna göra sig av med personal, fortsatta privatiseringar av äldre och handikappomsorgen som ofelbart innebär försämringar som stram schemaläggning och många timanställda (och vanvård av brukarna). Skolor och förskolor kommer man säkert också att försöka privatisera nu när man har fått mandat för detta från väljarna. Jag orkar inte ens fundera på vad som kommer att ske men kommer att bevaka KS:s föredragningslistor för att åtminstone vara lite förvarnad.

    Orättvisorna mellan Stadens rika och fattiga områden kommer att förstärkas med de följder detta skapar för generationer av ungdomar som helt saknar framtidshopp och identifikation med samhället. Ungdomar som blir alltmer frustrerade då ungdomsarbetslösheten i vissa dalar av Stadens ytterområden börjar närma sig 100%.
    Alliansens helt uteblivna fingertoppskänsla för vad detta leder till överskuggas av dess närmast fanatiska vilja att gynna Stadens över- och medelklassbefolkning i sina villor och bostadsrätter, befolkade dagtid av skattesubventionerad RUT-personal för att dessa gynnade grupper skall få ”sitt livspussel att gå ihop”.....

    Var skall detta sluta? Det borde Stene Nordin och hans (M)-dominerade gäng kanske fundera mer över när de nu samlas för att planera för den fortsatta nedrustningen av våra gemensamma tillgångar.

    SvaraRadera