onsdag 15 september 2010

Stadens lärare sätter man sig inte på!

Det börjar mullra alltmer irriterat ute på skolorna och det är inte bara de som jobbar med IT (eller kanske snarare jobbade med IT?) som är kritiska till hur GS-IT fungerar utan nu är lärarna – som dels drabbats av själva funktionalitetsbristerna men också av att IT-teknikerna ”kastats ut” - hänvisade till att själva tackla konsekvenserna av ett erbarmligt dåligt GS-IT-upplägg för skolorna. I Dagens Nyheter i dag redovisar Ulrika By den aktuella situationen - ”80 000 elever drabbas av stadens IT-problem” - för skolornas IT och redogör också kring vissa kostnader. I artikeln utlovats att IT-direktören Anette Holm – som ligger bakom detta fiasko – skall redovisa sina synpunkter i morgondagens DN.
Det ser vi som kastats ut i arbetslöshet efter mångårig och plikttrogen tjänst i Stadens sold fram emot med visst intresse och – det erkännes – viss skadeglädje. Snart kan också IT-direktören vara av med jobbet? Det förutsätts dock antagligen först och främst att det blir en röd-grön valseger 19/9 men inkompetens kan väl även från Alliansens sida betraktas som allvarligt.....?

2 kommentarer:

  1. Äsch, det är tufft att tjäna pengar. Storföretag är bra. Klart att man ska privatisera. Det hjälper ju BNP. Eller nåt.

    SvaraRadera
  2. Gör en OBEROENDE nöjdhetsundersökning bland lärare och elever.

    Då kommer ni se att SLK aldrig levererat något som fungerat tillfredsställande eller fyllt några behov för skolvärldens utmaningar.

    Lägg ned SLK IT.

    Ge skolorna snabbt internet, låt oss välja pedagogisk portal, ge oss förmånliga PC avtal där vi kan välja mellan PC/MAC.

    Skolan kan IT. Vi har lång erfarenhet.

    Vi behöver inga topptjänstemän, centrala lösningar som aldrig fungerar och dyra konsultrobotar.

    SvaraRadera