torsdag 8 april 2010

Anette Holm bryter tystnaden på Intranätet

11 kommentarer:

 1. Vad är detta? En extremt högavlönad tjänsteman i Staden och tillika IT-direktör med utpräglad integritetskänsla och låg profil i GS-IT-sammanhangen nedlåter sig plötsligt till att presentera små tips om hur man ändrar bakgrund på bildskärmen.. Det kan inte vara sant! Någon måste ha hackat Intranätet eller så har Anette Holm fiender internt...!

  SvaraRadera
 2. Förmodligen ett 1:a aprilskämt som under rådande struktur, precis som allting annat, blivit en aning försenat. Rätt så kul ändå.

  SvaraRadera
 3. Jag fattar inte - hur gör man?

  SvaraRadera
 4. Man blir ju oerhört sugen på att få veta nästa veckas GS-IT-tips:

  "Minimera och maximera fönster"
  "Lär dig högerklicka effektivt"
  "Så sparar du dokument i olika format"
  "Dags att skapa smarta genvägar och mappar"

  SvaraRadera
 5. Ja, detta är onekligen ett avgörande skede i SLK-IT:s moderna historia. Fortsätter IT-direktören med patetiska GS-IT-tips, som utlovats(hotats med) så tyder det på att INGEN av hennes "närstående" vågar påpeka för henne det olämpliga i detta. En oerhört anmärkningsvärt situation värdig någon totalitär regim! Jag föreslår i stället att Anette Holm startar en blogg där hon kan redovisa sina glädjeskrin över hur fantastiskt detta med GS-IT fortskrider. Något i stil med stadsdirektörens blogg, kanske?

  SvaraRadera
 6. Vilken tidsålder lever hon i? Jag dör av skratt.

  SvaraRadera
 7. FossilHolm och ganska patetisk

  SvaraRadera
 8. Man kan ju verkligen undra hur hon tänker innan hon lägger ut ett tips som detta.

  Ett par uttryck som illustrerar vad jag tycker.

  Motorn är igång, men ingen kör.
  Har ingen film i kameran.
  Hissen går inte ända upp.
  Det lyser i fönstren, men ingen är hemma.

  SvaraRadera
 9. Men det är väl jättebra att hon ger oss såna här dundertips! Vi måste ju leva upp till utmärkelsen "Världens it-intelligentaste huvudstad"....

  http://www.stockholm.se/-/Nyheter/Om-Stockholm/Stockholm-varldens-IT-intelligentaste-stad/

  SvaraRadera
 10. Egentligen borde man inte bli överraskad när vi för några månader sedan fick höra att IT-direktören under något möte med Stadens IT-chefer lovordade Volvo-IT:s ServiceDesk som på ett fantastiskt sätt hade bistått henne genom att ta över hennes bildskärm och sedan pedagogiskt visat henne tillrätta... Jag erkänner att jag hyser vissa tveksamheter inför hennes IT-kunskaper och dessutom undrar jag vad som är hennes område egentligen? Hon verkar ju inte heller så bra i arbetsledarrollen... och själva upphandlingen har väl knappast heller blivit någon succé.

  Men med tanke på hur (M) och Alliansen i Staden rekryterar chefer så får man kanske inte visa alltför stort missnöje. En misstänkt brottslig chef/direktör på Fastighetskontoret blev ju i går entledigad med två årslöner m a a tvivelaktiga attesteringar av tvivelaktiga fakturor. Honom vill man inte polisanmäla och Irene Svenonius, stadsdirektören, vägrar att uttala sig och skickar fram en stackars personaldirektör till massmedias representanter. Ett typiskt offerlamm som definitivt inte gjorde något bra intryck! Hon blir nog snart entledigad med två årslöner.....?

  SvaraRadera