onsdag 21 april 2010

I väntans tider

Det skulle inte alls förvåna om många undrar detsamma som jag i dessa dagar. När är det klart ”att släcka ner” den gamla serverparken på stadsdelarna? Det har ju inte varit möjligt ännu dels då många stadsdelar fortfarande har privata entreprenader i drift med användare som loggar in på Stadens datorer uppkopplade mot det gamla novell-baserade nätet (eftersom Volvo-IT och SLK-IT ännu inte lyckats med att releasa en fungerande alternativ lösning) och dels då konsekvenserna av en nedsläckning av vissa servrar av betydelse skulle förorsaka mindre trevliga konsekvenser utifrån olika aspekter i den gamla nätet. Därför har SLK-IT nu tydligen en plan för hur detta – i något slags ordnade former - skall gå till när snart alla stadsdelar är med i GS-IT.

Vi väntar – enligt de uppgifter som kommit mig till del - helt enkelt på någon slags tidsplan med instruktioner från SLK-IT för hur vi skall avsluta S:t Erik Net(ADM) på stadsdelarna. Detta i ett läge när merparten av stadsdelarnas IT-personal har blivit övertalighetskonstaterad och i många fall inte längre finns på de aktuella arbetsplatserna och därmed knappast heller kommer att kunna vara delaktiga i dessa ovan relaterade rätt så ”delikata” manövrer.....

1 kommentar:

  1. ...Man undrar jo, hur mycket denna dubbelmiljön kostar i verkligheten??? och när är det dags att kamma hem det verkliga effektivitet och besparingen projektet lovade?

    SvaraRadera