torsdag 15 april 2010

En stad i världsklass

Så gott som varje dag finns i våra stora dagstidningar annonser där Staden söker chefer för uppgifter "i en stad i världsklass” till olika verksamheter, senast i dag handlar det om behov av en chef på ett Jobbtorg i söderort och en Assessiorekrytering av en konsultchef ”med ledarvana och sinne för affärer” till USK (Utrednings och StatistikKontoret – numera bolagiserat).

Det kan ju tyckas vara seriöst och med en tydligt uttalad strategi bakom men samtidigt vet vi att Staden anställer höga chefer som senare visar sig vara mindre seriösa och som knappast lämnar avtryck efter sig som chefer i världsklass. Den senaste exemplet är fastighetsdirektören som fick gå med omedelbar verkan och med två års lön m a a oklarheter kring attest-/fakturahanteringen och som nu – dessbättre – i alla fall tycks bli polisanmäld. Självklart inte av Stadens (M)-anfrätta höga tjänstemän utan av statsåklagaren som tycker – liksom många av Stadens skattebetalare – att det trots allt väl ändå måste handla om ”trolöshet mot huvudman”.

Vi vet inte i vilken kategori Stadens IT-direktör kommer att hamna när historiens obarmhärtiga eftermäle skrivs men någon världsklass vad gäller arbetsinsatserna handlar det väl knappast om hitintills? Ingen kan väl heller i dagsläget hävda ”trolöshet mot huvudman”. Och några nya tips till de användare som är med i GS-IT-sammanhangen kan inte hittas på Intranätet! Vi får nöja oss med tipset från förra veckan: ”KATTERNA ÄR COOLA!”!

2 kommentarer:

  1. Man undrar hur det kommer sig att Stadens högsta tjänstemän kunde underlåta att polisanmäla med de graverande (och giriga) faktura- och attestmanövrer som fastighetsdirren utfört. Allt finns ju dokumenterat i revisionskontorets promemoria! Kan det möjligen helt enkelt föreligga en ”tycka synd om-mentalitet” eller vill man bara mörka att man gjort en urusel rekrytering? För skulle det finnas andra bakomliggande orsaker lär detta säkerligen uppdagas!

    SvaraRadera
  2. Vem kan förvånas överhuvudtaget kring vad som sker i det moderat-styrda Stockholm. Fastighetsdirektören som snabbt avpolleterades med två års full lön skall nog inte känna sig alltför säker. Statsåklagaren skall ju nu titta på detta och som allmänhetens – och Stockholms skattebetalares - representant får man väl förutsätta att han inte tar hänsyn till att det är Stadens ledande tjänsteman som anställt fastighetsdirektören och som därför inte hade särskilt stor lust att polisanmäla honom..., trots ganska graverande inslag i hans attest- och fakturahanteringsmanövrer.

    Till detta har vi nu (M):s aktiviteter i samband med sina provval, dels inför det kommande valet men också vid tidigare provval. Man har tydligen manövrerat så att olika invandrargrupper på ett smidigt sätt – utan att behöva betala medlemsavgiften – snabbt blivit (M)-medlemmar och sedan sett till att röstat på de kandidater som förordats. Aktiviteter av en typ som vanligtvis begränsas till länder där de demokratiska funktionerna inte är särdeles väl respekterade och där valfusk är vardagsmat. Flera (M)-medlemmar har i den efterföljande interna revisionen fått lämna sina politiska uppdrag och det finns väl anledning att misstänka att det kan komma att bli fler! Är det verkligen ett dylikt parti som vi vill skall styra och ställa i Stockholm?

    SvaraRadera