tisdag 9 november 2010

Motgångar redan nu!

Alliansen i Stockholms Stad - med (M) i den klara styrkeposition som valet gav - har åsamkats lite motgångar så här i början av den nya maktperioden. Jag skall redovisa en motgång till att börja med! Det lär bli fler. Regeringsrätten har i dagarna klargjort att det inte alls var korrekt att skänka bort Vantörs Hemtjänst till två personer som snabbt – med bibehållen personalstyrka och kundkrets – redan första året kunde kamma hem en rejäl hacka i vinst! Nu försöker tydligen Staden – antagligen rätt halvhjärtat – förhandla med ägarna om ”en rättelse i efterhand..” och verksamheten rullar på som vanligt, i bästa fall med god omvårdnad om de gamla och funktionshindrade? De anställda har ju dessvärre INTE laglig möjlighet att utan godkännande från den numera privata arbetsgivaren berätta vad som sker i verksamheten utan risk för uppsägning och andra repressalier. Den rätten har dock lagstiftningsmässigt de som arbetar som anställda inom Staden men kan nog dessvärre inte vara helt säkra på att en Alliansstyrd stad på olika mer raffinerade sätt skulle kunna förorsaka den anställde vissa problem i anställningen, så egentligen är kanske skillnaden inte så stor i praktiken. Inga mer kommentarer kring detta! Alla som varit inblandade i GS-IT vet vad jag menar. Det är inte alltid så lätt att stå upp och säga vad man tycker när det av de styrande kan uppfattas som jämförbart med ”att svära i kyrkan” eller varför inte ”att vandra ut ur kyrkan”.

Avslutningsvis uppmanar jag alla som är intresserade av vad (M)-gänget har för sig i Stadshuset och dess omgivningar att kolla in onsdagens Uppdrag Granskning! Det ena kan leda till det andra om ni förstår i vilken riktning mina förhoppningar går.....?

3 kommentarer:

  1. Vad är det som händer i den Stad som Alliansen i över fyra år har hävdat skall vara världsbäst och med verksamheter i världsklass? Världssämst ligger väl närmare sanningen efter att Uppdrag Granskning dragit ner brallorna på Svenonius, Nordin och Jämtin, som alla – i olika positioner/roller - visar sig vara anmärkningsvärt inkompetenta. I alla fall ger de sken av att vara lätt korkade och man undrar vad som ligger bakom detta! Det ser illa ut för Staden och vad finns det ytterligare för kadaver att dra fram i ljuset?

    SvaraRadera
  2. När Sten Nordin står och hånler åt frågorna han får så visar det vilken inställning han har till det hela. Karin Jämtin svarar som en sann politiker svarar, " bla bla bla" och miffot som Socialdemokraterna först skickade fram visste knappt vad frågorna handlade om! Stackars oss Stockholmare som har dessa pajasar till ledare! Nej inte världsklass, världskass är vad dom är!
    Om jag hade fått sparken för oegentligheter så hade jag knappast fått 2 årslöner som plåster på såren men i den högsta toppen så kan man göra vad som helst. Fy f.....!

    SvaraRadera
  3. Stadens ”Starke man” Sten Nordin måste snart börja visa lite beslutsförhet. Det räcker inte med att flina debilt åt intervjuare som är något stort på spåren och tro att han skall klara sig helskinnad framöver. Det triggar säkert i stället igång granskande journalister och vi som jobbat i decennier i Staden vet att det finns mycket att GRANSKA, mer än någonsin tidigare. En bra början vore kanske att se till att stadsdirektören får avgå innan hon ställer till med alltför omfattande skador genom sina klantigheter och märkliga uttalanden?

    SvaraRadera