måndag 1 november 2010

IT-konsulter – behövs de?

I dag publiceras i IT24 listan över det resultat IT-konsultupphandlingen som Staden ”dragit i långbänk” till slut gav. De speciella IT-områden som det här handlar om är:

Informationssäkerhet, Geografiskt informationssystem, Systemutveckling, systemförvaltning och kravställning, Systemutveckling, kommunikation och infrastruktur, Systemutveckling Microsoft Office Sharepoint Server, Systemutveckling Webb och Systemutveckling övrigt.

Med lätt blodsmak undrar man hur mycket VIT har haft att säga till om i dessa sammanhang då väl deras inställning och insatser lär vara en avgörande grundbult för hur det skall kunna fungera med relationerna till alla dessa konsulter. För inte kan väl Anette Holms och Serviceförvaltningens lilla kvarvarande IT-skara vara de som förväntas sköta detta? Eller förvaltningarnas, skolornas och bolagens beställarkompetenta gäng? Lycka till!

2 kommentarer:

  1. Nog behövs de. Och billiga enligt: - http://www.idg.se/2.1085/1.352088/noll-kronor-i-timmen-for-en-it-konsult - kanske hämtade direkt från Indien... och där kan de sitta kvar så spar man in flygkostnaden och inkvarteringen?

    SvaraRadera
  2. Enl IT24 i dag - http://www.idg.se/2.1085/1.352740/nollkronors-affaren-stoppas - har det uppstått lite grus i maskineriet för Sthlms Stad m a a att Förvaltningsrätten stoppat den aktuella konsultupphandlingen. Ibland kan det bli lite för billigt och långbänken fortsätter.... !

    SvaraRadera