söndag 28 november 2010

Och här är ett gammalt borgarråd i farten!

Det känns vare sig seriöst eller särskilt vederhäftigt när Madeleine Sjöstedt (FP) i ett inslag i ABC-nytt den 26/11 till synes överraskad och mycket förtjust uttrycker sig översvallande positivt angående att Staden funderar på att bygga bostadsrätter för att kunna erbjuda förskoleplats till alla dessa minderåriga medelklassbarn som tycks svämma över innerstaden därför att deras föräldrar av oförklarliga skäl envist valt att bo kvar i denna miljö. I en innerstad där allmännyttans bostäder och lokaler sålts ut billigt till snabbt arrangerade bostadsrättsföreningar, som definitivt inte synes särdeles intresserade av att inhysa några förskolor i sina fastigheter. Och var skall man då få tag i lämpliga lokaler med någorlunda rimliga hyresnivåer som inte ligger för nära gator med intensiv och ohälsosamt nedsmutsande och rent livsfarlig trafik, så att framtidens hopp inte skall ta alltför stor skada?
Detta faktum tycks denna glada folkpartist och borgarråd med ansvar för kulturnämnden och fastighetsnämnden helt ha missat och skriar nu glatt och tycks t o m självkritiskt undra varför man inte tänkt på denna möjlighet tidigare...? Sådana är dessvärre våra borgerliga politiker och man undrar hur länge detta skall fortgå utan att stockholmarna genomskådar bedrägeriet? Innerstaden är absolut ingen lämplig uppväxtplats för barn! Frågan är om det inte borde betraktas som en olämplig livsmiljö för levande varelser över huvud taget? Konstigt att inte djurrättsalliansen har synpunkter på alla dessa hundar, katter och marsvin som tvingas leva i denna bedrövliga miljö!

1 kommentar:

  1. Jag tänker på det varje dag när jag är ute och cyklar och, hör och häpna, stannar när det är rött ljus. Barnvagnar är det lika gott om som cyklar i innerstan och hur bra kan det vara att sitta i en vagn som är precis i jämnhöjd med avgasröret på bilen som kör förbi. Har någon forskare studerat sambandet med bilismen i storstäder och den tilltagande allergin hos barn?
    Att satsa så intensivt på bostadsrätter gör ju att utlåningen från banker ökar ännu mer för vem har råd att slänga upp 3 miljoner kontant. Det är bankerna som äger dom flesta bostadsrätter och med en ökande bolåneränta så sitter många i skuldfällan och vad händer när alla dessa människor inte längre kan betala sina lån till banken. Det verkar inte särskilt smart av dom styrande att tillåta denna handel med bostäder när stora banker i andra delar av världen har kraschat just på grund av obetalda lån. För tillfället slår sig Borg o kompani sig för bröstet och säger hur fantastiskt bra dom har skött landets ekonomi men det kan svänga otroligt fort och det skrämamnde är att dom i så fall kan vara dom bidragande orsakerna till detta.
    Jag är helt övertygad om att vår marknadsekonomi inte kan fortgå alltför länge till för allt bygger på att vi konsumerar och någon gång tar det slut. Numera räcker det inte att ett företag går med vinst utan det ska vara stora vinster för att "marknaden" ska vara nöjd och varför ska bara vissa länder ha rätt till denna konsumtion? Om alla världens länder skulle konsumera som vi i väst så skulle allt rasa väldigt fort.

    SvaraRadera