måndag 22 november 2010

(M):s framtida hopp sätts på prov.

Tina Ghasemi(M) har hitintills för de flesta varit en doldis i Stadens politiska liv. Hon har visserligen – enligt Stadens hemsida - haft uppdrag som ledamot i KS och KF liksom i ekonomiutskottet samt varit ersättare i Socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden och antagligen av allt att döma inom sitt parti varit en uppskattad medlem som fått stå på tillväxt. Nu skall hon fr o m årsskiftet, enligt de besked som kommit mig till del, träda in - i stället för Regina Kevius – som ordförande i Kungsholmens stadsdelsnämnd, en utmaning som eventuellt framöver lär visa om Tina är av det rätta virket?

Vem är då denna förhållandevis unga kvinna? Jo, hon har gjort en traditionell karriär som väl inleddes på riktigt med att hon valdes till distriktsordförande för Stockholms-MUF:arna 2008 och efter detta lär nog denna ambitiösa påläggskalv kunna se sin politiska framtid an med tillförsikt.

Var hon och ”pryade” på sitt första sammanträde i Kungsholmens stadsdelnämnd den 18/11 fick hon möjlighet att sätta sig in i bl a ärendet ”Månadsrapport för oktober månad 2010” angående stadsdelens kontinuerliga redovisning av budgethållningen. Och under avsnittet:

”Nämnd och förvaltningsadministration inklusive stadsdelsnämnd och stadsdelsdirektör” kunde hon i så fall läsa :

”Ansvarsområdet beräknas redovisa ett överskott, beroende bl a på förseningar av GSIT-projektet och snabbare avveckling av övertalig personal än budgeterat. Vissa vakanser inom administrationen har inte återbesatts.”

Ett exempel om något på att den gamla IT-personalens ”avpollettering” får positiva ekonomiska konsekvenser för t ex stadsdelarna. Det bör dock framhållas att övertalig personal under omställning belastar andra konton i Staden. De kostnader som tas bort med den ena handen förs tillbaka med den andra!!!!!!

Som avslutning måste jag hänvisa till en granskning som moderaternas eget organ SvD gör i dag kring Boultbee. Ett exempel i raden på katastrofala moderata utförsäljningar!!!

3 kommentarer:

  1. En framåt tjej, denna Tina Ghasemi! Hon är ju ordförande i STOKAB också! En riktig mångsysslare... Och mycket arvoden blir det....

    SvaraRadera
  2. Som tidigare sagt av en tidigare känd profil:
    "De har inte bara ätit upp vad som fanns på bordet. De har tömt skafferiet, ätit sig igenom visthusboden, låtit åkrarna stå i träda och tuggat sig igenom andra länders bankmatsalar på kreditkort utställda på de svenska skattebetalarna."
    Så kommer det nog visa sig vara med Stockholm stad finanser, när vackra ord slutligen synas.

    SvaraRadera
  3. Stadens affärer finns det som sagt mycket att undra över och ibland kommer straffet snabbt och ibland dröjer det några år innan konsekvenserna kring de urusla affärerna blir uppenbara. Som nu med Boultbee/EFM som snart ser ut att slå vantarna i bordet:

    http://www.newzglobe.com/sv/artikel/20101123/fastighetsimperiet-rasar

    Som stockholmare får man hoppas att Staden har en kraftfull beredskap för ett värsta scenario; att Alliansen blir tvungna att agera och kanske t o m tvingas låta Staden återta alla dessa nedgångna gallerior med sina uppgivna och frustrerade affärsidkare?

    SvaraRadera