måndag 15 november 2010

Nya borgarråd visar upp sig...

Ett par av de nya borgarråden har passat på att presentera sig. Borgarrådet med ansvar för socialnämnden - Anna König Jerlmyr (M) - har i DN förklarat att mer av det sociala arbetet borde kunna bedrivas genom ”frivilliga insatser” (typisk moderat att förlita sig på filantropi för att kunna spara i verksamheterna!) samt att anpassa sig till de unga genom insatser(?) på nätet. Om jag var i behov av försörjningsstöd eller andra insatser enligt SoL(socialtjänstlagen) skulle jag oroas. Det gäller förresten även om jag varit verksam inom Individ och familjeomsorgen i någon slags handläggande roll! Det stundar nog nedskärningar....?
Regina Kevius (M), borgarrådet med ansvar för stadsbyggnadsnämnden och idrottsnämnden har även hon stuckit ut hakan och talat om hur hon tycker att Staden skall kunna utvecklas inom bostadsbyggandet. Grönområden skall tas i anspråk och 15000 nya bostäder skall byggas. Det som oroar en lite är att av de hyresrätter som skall byggas kommer hyresnivåerna att bli så höga att det säkert blir svårt att klara av för vanliga stockholmare (som inte har råd med villa- eller bostadsrättsboende). En nyproducerad standardutrustad normaltrea kommer sannolikt inte att gå att hyra under 10.000:-/månad. Det kan bli tufft att klara för ensamstående föräldrar, ja för de flesta med ordinära inkomster.....? Eftersom Regina Kevius också hanterar idrottsfrågor inom sitt fögderi visar hon glatt upp sig i olika dylika aktiviteter!

Apropå Stadens IT och utvecklingen av GS-IT så börjar informationen från verksamheterna – som läsare säkert inser... - att nu kraftigt sina, för att inte säga helt upphöra. Tidigare trogna uppgiftslämnare tvingas nu vartefter – som övertaliga - bort från sina gamla arbetsplatser och har inte längre koll på läget. Det är också möjligt att alla vanliga användare nu är så nöjda med tingens ordning att inget avvikande och/eller negativt längre finns att förtälja....Det är i alla fall svårt för mig att klämma fram något nytt när ingen vill tipsa om vad som pågår! Som tur är finns då datorpressen, där IDG.se just i dag publicerat en artikel kring vad Staden har tjänat på att använda Windows 7 i sina datorer och samtidigt presenteras också delar av den kritik mot VIT som finns. Självklart hänger Anette Holm på denna av MicroSoft initierade marknadsföring avseende Windows 7! Vem hade väntar sig något annat från henne..... och någon som helst kritik känner hon ju sig inte alls vid?

1 kommentar:

  1. Ja, var är övriga borgarråd. Ankarsjö t ex borde väl profilera sina center-frågor som vindkraft och kraftigare påföljder om man inte har pit-bulljycken kopplad. Stene har nog dragit sig tillbaka slickandes sina sår efter det synnerligen misslyckade framträdandet i Uppdrag granskning...?

    SvaraRadera